dilluns, 27 de setembre del 2010

Classificació General de la Xallenge 2010

Després de la disputa de la darrera prova puntuable per la Xallenge Copa Catalana, el Campionat de Catalunya CRi del passat diumenge, la general ha estat guanyada pel Raul Cruz (RC Telecom) seguit de l'Albert Banyeres (Munt Bikes) i de l'Oriol García (Bicicletes Segú). Aquest resultat és el que ja apuntava l'enquesta que es va publicar fa pocs dies en aquest mateix blog.
Desglosat en categories queda de la següent manera:
MASTER 30
1.- Albert Banyeres (Munt Bikes)
2.- Juan Carlos Medina (RC Telecom)
3.- Antonio Cruz (Munt Bikes)
SENIOR
1.- Raul Cruz (RC Telecom)
2.- Oriol García (Bicicleste Segú)
3.- Manel Cortin (Cadena Pirenaica)
Ara ja a descansar uns dies i ha pensar en la nova temporada 2011 que esperem tingui un calendari més carregat i més estable.

Podeu consultar la general en aquest enllaç:

diumenge, 26 de setembre del 2010

Crònica Campionat de Catalunya CRI

Finalment dissabte es va celebrar el Campionat de Catalunya CRI. Com tothom va poder comprovar els 17 km que separen Sant Gregori de Sant Esteve de Llèmena es van fer interminables. Quin terreny més dur! Continuament picava a munt, especialment el tram de la sortida de Llorà. Sort que el vent bufava a favor. Cada any més nivell i la gent més preparada i amb millor material. Jo també havia renovat material i vaig estrenar en competició la nova bici per l'especialitat. I quina diferència a quan portava la rutera tunejada! Ni punt de comparació. Ja escalfant bones sensacions. Vaig agafar bon ritme de sortida i crec que vaig regular molt bé durant tot el traçat. A la línia de meta vaig marcar 25'06'', molt bon temps però insuficient per millorar els registres dels sensacionals Jaume Morales i David Sánchez que van fer primer i segon respectivament amb temps inferiors als 25'. Jo em vaig haver de conformar amb el bronze. Un resultat excel·lent tenint en compte que estic lluny del meu nivell de forma òptim. Tal i com ha anat aquest any la temporada (amb només 13 carreres comptant socials i tot) no em puc queixar del resultat, ni molt menys. Balanç més que positiu per finalitzar aquesta pobre temporada 2010.
Aquí penjo un parell de fotos cortesia de la Mariona i la Julie.

Ah, a la pàgina de Sportimagen hi ha un reportatge molt bo. Podeu veure'l a www.sportimagen.com

dijous, 23 de setembre del 2010

El 7 de novembre comença el CX

Segons nota publicada a la pàgina web de la Federació Catalana de Ciclisme, el dia 7 de novembre de 2010 es donarà inici a una nova edició de la Copa Catalana de Cicrocross (CX). Tot i que encara no s'ha fet públic el calendari de les curses que composaran la Xallenge, sí que està confirmat que la primera es disputarà a la població de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental). La resta de proves es publicaran més endavant. Així mateix, la FCC, ha penjat un comunicat on s'informa als corredors que vulguin o hagin de canviar de categoria per aquesta modalitat dels pasos a seguir.

De moment, tal i com ha anat la temporada de carretera, no em plantejo si aquesta temporada em deixaré caure per alguna cursa. El que sí que vull és animar a tothom a provar aquesta disciplina del nostre esport tant desconeguda. Sincerament, és una modalitat que enganxa a la primera i, tot i que es pateix moltíssim, és d'alló més divertit. Sinó que li preguntin a qualsevol que hagi participat en alguna cursa de CX!!!

dimecres, 22 de setembre del 2010

Dissabte Campionat de Catalunya CRI


Finalment, després d'haver-se canviat en diverses ocasions de data i lloc, aquest dissabte es disputarà el Campionat de Catalunya CRI. Les categories Junior, VE40 i MA30-sènior compartirem el mateix recorregut de 17 km en terres gironines. La prova es farà a Sant Gregori, una població sobradament coneguda per la nostra categoria ja que cada any ens organitzen una prova tant bonica com el Trofeu Festes Majors de Sant Gregori. Hores d'ara encara estic pendent de confirmar la meva participació. Aquest cap de setmana treballo i m'he demanat festa per poder anar-hi. Tot dependrà de si finalment em concedeixen aquesta festa o no. Ja dic, aquest any la cosa pinta com pinta. El que sí que està confirmat és que dissabte finalitza la temporada Sènior-MA30 2010. Sembla ser que la cursa d'El Prat i el Campionat Provincial de Barcelona que s'havia de fer a Arenys han caigut definitivament del calendari.

dijous, 16 de setembre del 2010

Demà arrenca la Volta a Tarragona MA30

Demà és el dia. El dia que molts han estat esperant i que tenien marcat en el seu calendari particular. Demà arrenca la Volta a les Comarques de Tarragona Màster. I ho fa amb una primera etapa bastant assequible entre Tarragona i Alforja. El recorregut ha estat modificat i s'ha quedat en un recorregut de 61 km. Tot i així, de ben segur que hi haurà força batalla entre tots els participants. Enguany jo no hi participaré. No ho faré perquè considero que no estic preparat per afrontar etapes tant dures com la segona i la tercera. El meu fons físic s'acaba als 60-70 km i, per tant, prou feina tindria per poder acabar-les amb un mínim de dignitat jejeje. Una altre any serà, o no. Només felicitar al CC Montmell i al Quim Arroyo en particular per l'esforç i l'interés que ha demostrat continuament per tirar endavant aquesta categoria i per organitzar aquesta Volta, que el seu esforç li ha costat.
Podreu anar seguint-la en aquest enllaç: http://sites.google.com/site/challengetarragonamasters/

dimecres, 15 de setembre del 2010

8.000 km

Amb les dues hores de rigor d'aquest matí he assolit els 8000 km de còmput anual. Una xifra bastant discreta, per no dir bastant pobre. De totes maneres, mica en mica vaig sumant km, però molt de mica en mica. Per acumular els darrers 1000 km ha hagut de passar gairebé un mes. El problema no és aquest, sinó la irregularitat per poder fer-los. Dit d'una altre manera, la falta de continuïtat per enllaçar dies seguits. No vull ser reiteratiu perquè ja ha comentat aquest fet en d'altres posts anteriors, però durant tot el que portem de temporada sempre he tingut la sensació d'estar arrencant de nou. Com si estigués continuament iniciant la temporada. Això sí, a la mínima oportunitat que tinc vaig sortint i sumant quilòmetres mica en mica. Intento sobreviure com puc, d'això es tracta!!!

diumenge, 12 de setembre del 2010

Crònica Cursa Bellvitge

Doncs finalment, sí. Malgrat haver estat divendres i dissabte amb algunes dècimes de febre, al trobar-me millor, vaig decidir anar-hi a Bellvitge. Força participació, com sempre, en aquesta cursa que agrada pràcticament a tothom. Com sempre múltiples atacs de corredors que buscaven l'escapada del dia. Algunes agafaven uns pocs segons i es matenien però, finalment, totes eren anul·lades pel grup que no abaixava mai el ritme. Jo vaig intentar-ho algun ocasió. Vam formar un quintet de corredors amb en David Sánchez, en Toni Tirado i dos corredors més. Tot va anar força bé fins l'esprint de la volta 10. La meva opinió és que aquesta prima va espatllar una escapada que tenia molts números d'arribar amb èxit. Després de la prima el ritme i l'entesa es va trencar i, aquest petit parón, va fer que el grup ens neutralitzés en poc temps. Finalment arribada a l'esprint amb caiguda massiva inclosa i que va proclamar al líder, Raul Cruz, com a guanyador de la cursa. Per part meva no em vaig acabar de trobar bé en cap moment. Tenia les cames molt dures i rígides a causa, suposo, de la poca activitat d'aquests darrers dies. Només desitjar una ràpida recuperació als corredors implicats en la caiguda.

dissabte, 11 de setembre del 2010

Mala sort

Aquests darrers dies he tingut el blog una mica deixat. No he disposat de gaire temps ni per escriure ni per sortir en bici. Aquest cap de setmana volia participar en les dues curses que hi havia programades per dissabte i diumenge però no tinc gaire sort. Aquest finde que puc anar han suspés una de les carreres, la de la Diada a Can Gibert del Pla. L'altre, la de Bellvitge, hores d'ara és dubte per mi. Ahir em vaig començar a trobar malament i he passat tota la nit amb febre. Segons em vagi trobant durant la tarda decidiré. Sembla que aquest any la cosa no acaba de rutllar!

divendres, 3 de setembre del 2010

Enquesta sobre la classificació general


Aquest mes de setembre la Xallenge toca a la seva fi amb un calendari de curses bastant atapeït. Queden per davant set proves per disputar i la classificació general no està decidida ni de bon tros. A la dreta he penjat una enquesta amb els deu primers homes de la general. Qui penseu vosaltres que se l'endurà definitivament?

dimecres, 1 de setembre del 2010

Cites pel cap de setmana

Aquest cap de setmana tenim doble cita amb la competició. Les dues curses programades per la categoria es disputaran en circuit urbà.
DISSABTE 04
Circuit urbà de 3,5 km per volta dissabte a la tarda a Palafrugell. Si es fa el recorregut de cada any es tracta d'un circuit bastant bó. Es disputa a l'autovia de Palafrugell i consta de dues rectes, una en cada sentit, molt amples i ben asfaltades. Només hi ha alguna rotonda al mig de les rectes però que no representen cap perill. El desnivell és poca cosa, però una mica en te.
DIUMENGE 05
Cita matinal a la ciutat tarragonina de Torredembarra també en circuit urbà. D'aquest no puc aportar cap dada ja que no he disputat mai aquesta prova. Segons la informació que hi consta al web de la federació es disputarà sobre 50 voltes al circuit, uns 70 km en total.
Per continuar amb la meva ratxa de "bona sort" aquest cap de setmana no podrè ser-hi a cap de les dues proves. De nou toca treballar. Aquest any estic tenint mala pota amb les dates. Quan hi ha cursa treballo i quan tinc festa no n'hi ha. Mala sort!