diumenge, 2 de novembre del 2008

Crònica Cursa Ciclocross de Raïmat

6:20 del matí. Sona el despertador. A aquestes hores fa mandra, molta mandra aixecar-se. Amb els ulls encara mig tancats esmorzo. Fora plou. Poso el canal 24h i miro les noticies buscant la previsió del temps. Pronòstic: pluja. Ja amb el cotxe carregat, A2 i cap a Raïmat. De camí parlo amb en David Sánchez i anem plegats amb en Sergi Mingote. Durant el trajecte cau la de Deu. El netejavidres del cotxe no dona de sí. Arribem a Raïmat. El poble és petit però bonic. Para de ploure. Anem a la inscripció i trec el dorsal per tota la temporada, aquest any el 82. Començo a parlar i a saludar a gent que no veia fa temps com en Pep Tatché, l'Amat, l'Ernesto, en Pallàs, en Carnicer, etc...En David i jo agafem la bici i a explorar el circuit. Sembla que avui la Terra Ferma no ho serà pas. Estava tot tovet, tovet, tovet. El circuit m'agrada. Hi ha fang per parar un tren. És un circuit dissenyat pel Sergi Escobar, i amb molt bon criteri. Convina trams d'alfalt, camí, bosc i un troç molt espectacular entre les vinyes. Enhorabona al club organitzador. Ha costat una mica decidir a quina hora sortiriem i amb quina categoria compartiriem el circuit. Finalment a la tercera cursa i sortint darrera els èlits-sub23. Arriba l'hora. Tots a la graella. Es noten els nervis. Es dona la sortida i com no pot ser d'una altra manera tots esprintant. No surto malament i em col·loco sobre el 3-4 lloc, just darrera del David. Abans de finalitzar la primera volta, en David trenca el canvi. S'ha acabat la cursa per ell. Mala sort. Em consolido a la tercera plaça, darrera d'en Gustavo Dacosta i d'en Miquel Bort que van 2 punts per sobre de la resta. Darrera meu en Xavier Benito. En el fangar de la vinya li obria forat, però després ell me'l tornava a recuperar. Aquesta ha estat la tònica fins a meitat de cursa. A partir d'aquest moment he acusat el "parón" d'aquesta setmana i en Xavier m'ha anat marxant mica en mica. Finalment un quart lloc que em deixa molt content. Sincerament no m'esperava anar tant bé perquè aquesta setmana no he fet res cap dia. Felicitar a tots els participants que avui han pres la sortida, perquè s'havia de tenir valor. Només portar la màquina recta ja tenia molt de mèrit. Però especialment als components del pòdium màster30: Gustavo Dacosta, Miquel Bort i Xavier Benito.

Per finalitzar dir que avui ha estat un dia de ciclocross de veritat, de l'autèntic. Del que veus a la tele (quan algú s'enrecorda que existeix aquest esport i el posen). Aquesta és la meva tercera temporada en el CX i ha estat la carrera que més he disfrutat. Així és com ha de ser el CX. Amb pluja, fang, fred i amb circuits ben dissenyats!!!!

En David i jo. No ha tingut sort avui. Tanquil la setmana pròxima anirà millor



Aquí amb Sergi Mingote que també s'està enganxant perillosament al CX



No, no porto perneres. És el color natural de la Terra Ferma. Tot i que avui, no era ferma



Aquí amb l'Amat Artigues que estrenava bici. Torna al mon del CX amb moltes ganes


La màquina avui no frenava gaire. No entenc perquè. Algú m'ho pot explicar????



Crec que en acabar la cursa la Focus pessava un parell de quilos més que al sortir


11 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Hola Carles me he permitido el lujo de poner un enlace en mi blog, de tu relato de la carrera de Raïmat

Carles Lara ha dit...

Ok routier, sin problema. También pues coger fotos o lo que necesites. Por cierto, añado tu blog en mi lista de favoritos. Un saludo amigo.

Pep Tatché ha dit...

Hola Carles!! bona crònica i bona cursa. Esperem que diumenge que ve pugui fer una crònica també tant complerta com la teva. Ja estic contant els dies que falten!!

xavier ha dit...

Hola carles,bona cronica del ciclocross,i el blog molt chulo,ens veiem,salut.

Ernesto ha dit...

Carles, no estuve muy desacertado en el pronóstico, no conocía al 3o, Xavier Benito.

Dacosta y Bort, bueno... un par de puntos por encima de todos.

Laia ha dit...

Ostres, i després, quantes hores vas estar netejant tot aquest fangar?????una abraçada feo.

Carles Lara ha dit...

PEP i XAVIER: Moltes gràcies pels vostres comentaris. Aniré posant coses del CX quan pugui

ERNESTO: La verdad es que casi aciertas de pleno. Gustavo y Miquel van muy por encima de todos. Al Benito yo tampoco lo conocía. Ahor sí, jejejeje

LAIA: Doncs encara no ho se pq no l'he netejat encara jejejeje. Què marranooooooo!!!!! Cuida't fea!!!!

Ernesto ha dit...

A ver qué tal en Sant Joan Despí, un circuito totalmente diferente.

Lluis Ciclista ha dit...

Cuidado con Xabier Benito. Ya corrio la temporada '05-'06 de la Copa Catalana de Ciclocross quedando 3º de la general detras de Toni Pacios y Josep Franco

Lluis Ciclista ha dit...

Hay fotos de x benito en solociclocross.com - si poneis en el buscados "benito" y seleccionais galeria - vualaaa hasta salgo yo cuando corria en master-30 jua jua

Carles Lara ha dit...

Jeje veo que habéis hecho trabajo de investigador jejeje. Perdonad estos dias, pero he estado muy liado y no he podido no mirarme el blog.