dijous, 1 de novembre del 2012

Lluita contra el dopatge igualitària???

Ahir vaig llegir una noticia que em va indignar molt. El pilot de Moto2, Anthony West, va donar positiu en un control antidopatge per Methilhexaneamine, un estimulant (llegir la noticia). Per aquest positiu l'han sancionat amb un mes sense competir, es a dir, que es perdrà nomès un gran premi, el de València.

A part de que ja és bastant "curiós" que un pilot de moto es dopi, la qüestió és la sanció. Un mes? Si arriba a ser un ciclista em pregunto què hagués passat. L'haguèssin sancionat amb un mes? La resposta la sabem tots, no. Per no parlar de la retirada de tots els premis guanyats en no sé quant de temps... Al West només li han an·nulat el resultat de la prova on va donar el positiu.

Perquè no es tracta a tots els esportistes per igual? Perquè els controls no són igual d'exhaustius en tots els esports? Perquè en alguns esports es rastregen més de 500 substàncies i en d'altres només 10?

No vull entrar en la polèmica d'Armstrong o Contador però ara tothom dubta de tots els resultats esportius obtinguts per ciclistes. Jo em pregunto, i perquè no dubtem d'altres esports? Perquè ningú dubta dels 8,90 de Bob Beamon (22 anys de rècord), les 7 medalles de Mark Spitz (cadascuna amb rècord mundial) o l'exhibició de Jesse Owens a Berlín'36 davant els nazis????

Estic totalment en contra del dopatge però crec que no es pot fer distincions. No es pot mesurar uns esports amb un regle i uns altres amb un altre. No pots fer 50 controls anuals a un ciclista i entre cap i 1 a un futbolista, per exemple. 

Lluita contra el dopatge sí, però a tots els esports per igual!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Carles me alegro de tu mejora.Creo que todos los deportes no se deben de medir con el mismo rasero ya que en algunos deportes no es tan importante el fisico ya que intervienen otros factores que pueden influir mucho en el resultado final de la prueba (motor,aerodinamica,etc)con esto no quiero decir que no deban tener control .
Angel Gandul un saludo

Carles Lara ha dit...

Hola Ángel!

Estoy de acuerdo contigo en que no todos los deportes son iguales. Hay algunos que por su dureza, como el nuestro, lo hace más propenso a ser objetivo del doping y otros, por ser más técnicos, no. Eso lo entiendo y lo comparto.

Lo que me molesta es que las sanciones sean diferentes. Igual de trampas hace un ciclista, como un tenista o un futbolista. Por tanto, la sanción debe ser igual de ejemplar.

Al ciclismo lo han demonizado como si fuera el único donde hay doping. Es normal que salgan muchos casos porque se hacen muchísimos más controles y se buscan muchas más substancias que en otros. Habría que medir los positivos en proporción a estos dos parámetros.

En fin, que de esto podríamos hablar durante meses jejeje.

Gracias por los ánimos.

Un abrazo!