dilluns, 14 de juliol del 2008

Crónica Campionat d'Espanya

Finalment 84è i últim classificat del Campionat d'Espanya. Amb puntualitat anglesa es va donar sortida nutralitzada a l'edició d'enguany. Tot i que la calor no apretava tant com aquests últims dos dies, es va fer present (jo vaig consumir durant la prova més de 8 bidons de líquid = 4 litres, més 3 litres més en acabar). Molts nervis i ritme ràpid ja de sortida. Els favorits tots mirant-se de reull entre ells i controlant-se estrictament. A cada volta intentava entrar en el tram de pujada davant, sobre tot al seu inici. Dels 3 kilòmetres de pujada en total, el primer tram fins a l'Ermita de la Fuensanta es feia especialment dur. Fora plat i a patir de valent a cada volta per no perdre comba amb el grup capdavanter. Una vegada passat aquest tram, tornava a "calçar" el 53 i ja fins a dalt, fins l'Ermiterio de la Luz. En coronar, canvi de bidó de líquid i cap a baix. Descens molt ràpid amb un parell de revolts perillosos a la part final. En aquest punt, rectes amples i a 55km/h fins tornar a enfilar de nou la pujada. La gent anava marxant en grupets fins que ja es va fer la carrera. A la última pujada, la setena, vaig aguantar en el que quedava de pilot principal, un grup format per una quarantena de corredors. Descens i a 8 km de meta, desafortunada punxada de la roda de darrera. No hi havia cotxe així que em vaig esperar a que alguna "ànima caritativa" em deixés una. Una vegada passada tota la caravana, jutges, ambulància i demés, em van deixar una roda, i despres de canviar-la, vaig intentar acabar la prova. Ja amb el trànsit obert, entre cotxes i semàfors, i veient continuament el cul de l'ambulància vaig acabar com bonament vaig poder. Vaig tenir "l'honor" de tancar el Campionat.

A banda de la mala sort, estic content. Era un recorregut selectiu que amb el pas dels kilòmetres passava factura. No arribava en el meu millor moment, tot i no estar malament del tot. La incògnita era com aguantaria la calor, i sobretot, el llarg kilometratge. Al final crec que vaig aguantar be. Si no fos per la punxada hagúes acabat, en el que crec que era el meu lloc natural, el pilot principal, al costat de corredors com l'Adolf Garcia, en Santi Molina o en Gerard Riart. La pena és que durant tota la prova no vaig tenir forces per atacar o provar d'entrar en una escapada, massa just anava per poder aguantar.

Per cert, moltes gràcies a tots aquells que a cada volta m'oferien aigua o aliment. Gracies a tots vosaltres per la col·laboració i l'interés.

També felicitar al meu company d'equip, en Giro (19è) per la gran cursa que va realitzar, i a en Jaume Morales que va finalitzar en 7è lloc.
Foto 1- En Jony treient el cap. Foto 2- David demant aigua. Video: Els sènior coronat port

2 comentaris:

Ernesto ha dit...

Lo de la posición es lo de menos, y más teniendo en cuenta que al final salisteis 197 tios, no?

Bueno, si todo va bien nos vemos el domingo en l'Hospitalet! A ver cuántas vueltas aguanto con vosotros en el paquete, porque iré con la de ciclocross y con el 46 delante! Con un par!

Carles Lara ha dit...

Me alegro un mont�n de que vengas el domingo. Lo mismo te digo, lo importante no es la posici�n, sino ir a las carreras y disfrutarlas. Estoy contigo!!!! Nos vemos domingo en L'H