diumenge, 27 de juliol del 2008

Crònica Cursa de Moià

Quina calor, el termòmetre s'enfilava pràcticament als 35ºC. Amb aquesta temperatura es va donar la sortida a les 15 hores des de la població de Moià. Pel davant 82 km amb pujades continues. Primers intents per part d'alguns corredors que no van fructificar com és el cas de l'argentí Andrés Ariel (Bicis Esteve). Arribem al primer port del dia, Els Carros. Pilot agrupat i comença la marxeta cap a dalt. Atacs i ritme dur. Ja a punt de coronar, en Jaume Morales (BigMat), arrenca amb força per puntuar al premi de la muntanya i dona continuitat. Marxa en solitari com ja és habitual. Descens ràpid marcat pel líder de la Xallenge que deixa tallat al pilot amb un grupet d'uns 8-9 corredors. Aquest grup sóm neutralitzats a l'entrada de Sant Llorenç Savall. Comença de nou la pujada. Fins a St. Feliu de Codines es multipliquen els atacs de corredors com Josep Gironés (Bicis Esteve), Adolf García (Diari Terrassa), Jonathan Rubio (CECOC) i David Sánchez (Esteve) entre d'altres. El líder i jo ens tornem a controlar de ben a prop. Ja camí de Sant Miquel del Fai, arrenco amb força i aconsegueixo marxar sense el líder, l'Edu Vergés (BigMat), i agafo amb bastant facilitat un grup que s'havia format pel davant. Als pocs kilòmetres, el líder entra en aquest grup i pilot compacte de nou. En Morales, continua pel davant. A peu de pujada a Sant Miquel del Fai començo a marcar un ritme pestós i aconsegueixo seleccionar un grup d'uns 20 corredors entre els quals no va poder entrar el líder. A partir d'aquí agafo el cap i faig gairabé tot sol el port i els repechons de Castellterçol. Només va passar a col·laborar algún home de CECOC, com en Toni Tirado. El grup es va desfent i ja cara a meta es produeixen atacs. En un d'aquest marxen el propi Tirado i un corredor andorrà. Arriben a meta a poc més d'un minut d'en Jaume Morales (BigMat) i a pocs segons davant nostre. Jo faig el 11è de la cursa. Això em permet agafar provisionalment el liderat de la prova. Ha estat una carrera molt dura i selectiva, no només per recorregut, si no també per la forta calor. L'any vinent, aquest traçat serà el del Campionat de Catalunya.

2 comentaris:

Pep Tatché ha dit...

Bona crònica Carlos i Bona Cursa. Ja veig que estàs en forma! a mi m'agradaria córrer alguna vegada però no m'atrebeixo.. em sembla que faria un fora de control!

Carles Lara ha dit...

Eeeeiii Pep, me n'alegro molt que ja estiguis recuperar del teu desafortunat incident. Espero veure't en alguna cursa. Ara no tens excusa, fins el setembre no hi ha res, així que a entrenar i a venir a les carreres. 1 abraçada!