dijous, 16 d’octubre del 2008

Tradicionalment l'Escalada al Castell de Montjuic era la prova que tancava el calendari ciclista a nivell internacional. Aquesta carrera que organitzava l'Esport Ciclista Barcelona des de l'any 1965, havia estat una de les més prestigioses, tant pels corredors aficionats, com pels professionals. No en va, la prova figura en el palmarés d'alguns dels millors corredors de la història com el propi Eddy Merkx, Raymond Poulidor o Marino Lejarreta. Ja fa uns anys, suposo que per falta de presupost, la presència de ciclistes de prestigi va anar minvant. Darrerament la participació de primers espases era escasa i la prova es reservava per aquells corredors amb cert renom, però que no eren caps de files. Ja l'any passat la cursa va estar a punt de no celebrar-se precisament per problemes econòmics per organitzar-la, però afortunadament es va poder fer in extremis. Enguany no hi ha hagut tanta sort d'última hora i ha caigut definitivament de calendari. És una veritable llàstima i no només pel col·lectiu ciclista, sino també per a la ciutat de Barcelona, que una carrera amb la implantació (més de 40 anys de celebració ininterrumpuda), amb el palmerés de corredors que han participat i amb el resó que tenia a nivell internacional es deixi perdre d'aquesta manera. A més, el fet de ser la cita que posava punt i final a la temporada li donava un aire "especial", casi romàntic. Espero i desitjo que aquest any no sigui més que un parèntesi en la celebració de l'Escalada al Castell de Montjuic i que la temporada vinent torni a lluir en el calendari ciclista.

Aquí penjo un parell de fotos que un bon amic ens va fer en la darrera edició que es va celebrar de l'Escalada a Montjuic. Les cares dels corredors ho diuen tot!!!

5 comentaris:

Ernesto ha dit...

ojalá que vuelva el año que viene. Seguro que todos se ponen las pilas.

Carles Lara ha dit...

A ver si es verdad y en eso de organizar carreras aprenden un poco de ti, que tu si que le echas un par de.... de ganas jejejeje

David Sánchez ha dit...

Buenas chicos Carlos y Ernesto!
No se vosotros per tres minientreno de cx y tres caidas.
Vaya racha que llevo... vosotros que tal? No se si estaremos recuperado de tantas caida para el debut por Lleida.

Saludos

Ernesto ha dit...

David, esas son las ganas que tienes, jajaja
Venga, que el suelo no es tan duro :-)

Carles Lara ha dit...

Jajaja, yo también llevo las piernas llenas de morados jejeje.
Por cierto, te gustan las fotos de la escalada???? Son guapas, eh???