dilluns, 20 de juliol del 2009

Crònica de Sant Gregori i Matinal de L'Hospitalet

Aquest cap de setmana teniem doble cita de Copa Catalana, la primera a Sant Gregori (Girona) i la segona a L'Hospitalet.
CRÒNICA DE SANT GREGORI
Dia de vent i calor moderada comparada amb altres anys. Recorregut de 63 km amb terreny incòmode plè de repetxons i un petit port, a Canet d'Adrí, que s'havia de superar en dues ocasions. Sortida tranquila amb intents d'escapada de diversos corredors, però no va ser fins el descens del port que es va formar l'escapda del dia. En Jaume Morales (Penaca) apreta de valent baixant i aconsegueix tallar el pilot per marxar en solitari. Cap el km 20 de carrera arrenco en un tram de fals pla i aconsegueixo marxar. Amb mi s'ajunten l'Albert Banyeres (Munt Bikes) i en José Parejo (Penaca). Comença la persecució per intentar donar caça al Jaume Morales. Tant l'Albert com jo ho donem tot per escorçar temps amb el cap de cursa, però l'efecte és el contrari. Cada vegada en Jaume marxa més lluny, quasi a 3 minuts, i nosaltres mantenim una renda entre 1' i 1'15'' sobre un pilot on no cesen els atacs. A uns 15 km de meta en Jaume punxa i el podem atrapar. A partir d'aquest moment els dos Penaca decideixen no passar al relleu, mentre que l'Albert i jo continuem tirant per no ser angollits pel gran grup que venia força ràpid. Faltant uns 8-10 km per meta en Jaume arrenca i marxa en solitari per guanyar la carrera. Nosaltres tres ens plantem a la recta de meta uns 20 segons darrera d'ell per disputar-nos el 2n, 3r i 4t lloc. Esprint molt apretat, que va necessitar de la foto finish per decidir aquests llocs. Finalment jo segon, l'Albert tercer i en Jose quart. El pilot a poc més d'un minut.
1.- Pòdium de la categoria Sènior i Màster 30


2.- Pòdium de la categoria Sènior


3.- Foto de l'esprint ajustat (Foto de Xavi Novell)

Classificació: http://www.ciclisme.cat/clasificaciones/XXVI_CURSA_CICLISTA_FESTA_MAJOR_DE_SANT_GREGORI_-_Seniors_i_Masters.30.pdf


CRÒNICA DE LA MATINAL DE L'HOSPITALET


Prova ja clássica en el calendari Màster-Sènior que es disputa en circuit urbà al carrer Crom de L'Hospitalet. Com cada any la cursa es disputava a 30 voltes amb esprints puntuables cada 5 voltes. Ritme ràpid de sortida però arribem al primer esprint puntuable en grup. Decideixo disputar-lo i el guanyo amb certa comoditat. De nou atacs i més atacs però que no acaben d'arribar enlloc. A la volta 10, segon esprint, aconsegueixo puntuar tercer, i al tercer esprint, el de la volta 15, quart. A partir d'aquí es complica la cursa ja que les escapades començen a fructificar i pel davant marxa un grup perillós format pel Juan Carlos Medina (Munt Bikes), Salvador Sanchís (Trujillo), Jose Benitez (Cecoc) entre d'altres. Com que el grup feia perillar la victòria decideixo atacar per intentar agafar-los. Després de rodar unes 6 voltes amb altre corredor aconsegueixo atrapar al grup capdavanter per poder disputar el darrer esprint puntuable, el sisé. La victòria en aquest últim esprint em va fer sumar 5 punts que, finalment, van ser difinitius per guanyar la prova. El segón va ser en David Fernández (Gran Valira) i el tercer en Juan Carlos Medina (Munt Bikes). La victòria en sènior va ser pel corredor del Cecoc Jose Benítez. Sembla que a aquest circuit li tinc agafat la mesura, perquè en els darrers quatre anys l'he pogut guanyar en tres ocasions.

1.- Pòdium

2.- Rodant al circuit del carrer Crom (Foto d'Ernesto Mañanés)

Classificació: http://www.ciclisme.cat/clasificaciones/Clasificacion-General_master_senior.txt

2 comentaris:

TONI TIRADO ha dit...

Ahora si Carles!
Vuelves a ser el Carles Lara que conocí cuando entre en el mundillo de ciclomaster!
Enhorabuena,vaya dos carreras que hicistes, lo del sábado es como si hubieras ganado quedar segundo detras del gran Morales, este gran corredor juega en otra división.

Carles Lara ha dit...

Muchas gracias Toni. Yo también te vi por ahí adelante corriendo de manera valiente. Me alegro de que ya estés recuperado y de que ya vengas asiduamente a las carreras