diumenge, 13 de desembre del 2009

La Vuelta 2010 passarà pel Rat-penat

Des de que era petit, sempre que passava pel peu de la pujada al Rat-penat, pensava "una etapa de la Vuelta aquí seria genial". I aquest pensament no era només meu. Al passar acompanyat o en grupeta per les rodalies d'aquesta ascensió el comentari era inevitable. Doncs aquest "somni" s'ha fet realitat. La propera edició de "La Vuelta a Espanya" tindrà una etapa que pujarà al Rat-penat. No serà final d'etapa, però la meta estarà situada en una població no gaire lluny que, de moment i segons m'han dit, no estic "autoritzat" a desvetllar jejejeje. Haurem d'esperar a la presentació oficial de La Vuelta 2010.

Crec que tothom que hagi pujat per aquesta carretera ha pogut comprovar la duresa extrema de l'ascensió al Rat-penat. No en va la part més dura, el Puig de Martell, arriba a assolir rampes del 23%. Al ser una pujada inèdita a la Vuelta crec que passarà factura a més d'un corredor del pilot professional.

En fi, que el dia 7 de setembre de 2010 ja el tinc marcat en vermell al calendari. Allà estarem per veure com els pros es recargolen per l'asfalt!!!!


1.- Vistes des del Rat-penat
2.- Perfil de por