dijous, 21 de febrer del 2013

Recordant vells temps

L'altre dia va aparèixer per casa un àlbum de fotos de fa molts anys. Entre aquestes fotos hi havia unes quantes de la meva època de ciclista en categories cadet i junior. Aquesta és una de les meves preferides pels records que em porta.

Selecció catalana juvenil per la CRE 1990 (Hernàndez, Salmerón, Gil i Lara)
Any 1990, Arnedo (La Rioja). Es disputaven els Campionats d'Espanya Juvenils en dues jornades. Divendres la prova contrarrellotge per equips i diumenge la cursa en ruta. Desprès de que el seleccionar fes moltes convinacions amb molts corredors per configurar l'equip que disputaria la CRE, la selecció definitiva es va composar pel Jaume Hernández, Ginés Salmerón, Toni Gil Betancour i jo. El recorregut era un circuit de 33 km al que haviem de donar dues voltes, un total de 66 km. Als pocs quilòmetres de començar, sobre el km 6, vam perdre al Toni que no va poder seguir el fort ritme al que rodàvem. En Toni, els que el vau conèixer ho sabeu, era un fora de sèrie però venia de disputar els campionats estatals de pista i no estava en les millors condicions per enfrontar-se a una prova tant llarga i exigent. Vam haver de completar la resta de CRE (60 km) amb tres corredors. Durant tota la cursa ens vam estar movent entre el primer i segon lloc en una lluita molt ajustada amb la selecció de València encapçalada pel que va ser guanyador de la Vuelta a España, l'Ángel Casero. Dintre els últims km hi havia un repetxó bastant llarg i dur i, posteriorment, un descens molt ràpid fins a meta. El seleccionador Cebrián ens anava animant dient que la cosa anava justa per guanyar. Vaig entrar tant ràpid al revolt del final de la baixada que encarava meta que em vaig empasar una illeta que hi havia. Afortunadament no vaig caure però aquest fet va obligar al Jaume i al Ginés a esperar-me i a perdre un temps preciós. Aquesta errada meva ens va costar la medalla d'argent o, qui sap, el campionat. Finalment ens vam haver de conformar amb el bronze darrera de Navarra que van fer segons i de València que es van proclamar campions d'Espanya CRE. 

Aquesta foto m'ha portat grans records. Erem jovenets, 18 anyets (ja han passat 23 anys!!!) i ho recordo com si fos ahir. Va ser tot un orgull i un plaer defensar la selecció catalana en aquell campionat, tant en la prova CRE com en la prova en linia, amb gent amb tanta qualitat humana i esportiva. En Jaume i en Ginés van arribar a ser professionals amb equips com Lotus-Festina i Bianchi en Jaume o Saeco-Mercatone i Seguros Vitalicio en Ginés. En Toni ens va deixar prematurament en un tràgic accident en una cursa al poc temps. Era un fora de sèrie que, de ben segur, hagués arribat també a professional ja que l'equip ONCE li tenia posat l'ull a sobre. Serveixi aquest post com a record i homenatge al Toni Gil Betancour, la classe personificada sobre la bici.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

gran post!!!

Carles Lara ha dit...

Gracies, però qui ets?

Anònim ha dit...

L Albert Cantenys!! jeje

Carles Lara ha dit...

Jajaja Albertus!!!! Enhorabona per la teva victòria d'ahir!!!