diumenge, 20 de maig del 2012

Crònica XXXIV Cursa Vall dels Avellaners (El Milà)

Obro els ulls i miro el despertador. No pot ser!!! les 7:45. M'he adormit???? Un cafè ràpid i cap el cotxe. Per sort, per la nit, m'ho havia deixat tot preparat i carregat al maleter. Nervis. Per sort no plou. Arribo a El Milà a les 9:10. Tranquil. Hi ha marge. Cap a signar i a muntar el tema per la cursa. Roba, bici, bidons...

Començo a escafafar una mica i ja veig que no serà el meu dia. Noto les cames dures, massa dures. Tothom a la sortida i xiulet. El primer en liar-la, com no, el Josep Maria Olivés (Esteve). La primera mitja volta se l'ha fet ell solet enfilant el grup i, poc desprès, ja anava escapat amb un grupet de tres que, posteriorment, ha augmentat a quatre. La seva renda no ha passat del mig minut i, entre la segona i tercera volta, han estat neutralitzats. A partir d'aquest moment la cursa ha estat bastant monòtona: molts intents i poc més. En el tram de l'entrada al poble es tallava el grup i els atacs perillossos es feien a partir de la meta fins el pont que hi havia després però ningú ha aconseguit marxar. La pluja, que ens havia respectat fins al moment, ha aparegut a falta de dues voltes. A la darrera l'aigua ja queia amb ganes i s'ha viscut algun moment de tensió. Arribem en grup compacte a un sprint en el repetxó de meta on les primeres places eren dominades pels homes del RCB i el Galvesport. Malauradament, com sempre, caiguda. M'he col·locat com he pogut però em falta encara molta força i més encara per disputar un sprint tant llarg en pujada. Avui no rodava tant còmode com als circuits. M'he hagut de conformar amb la 13ª posició, un lloc que he repetit unes quantes vegades aquesta temporada. La victòria se l'ha endut un fortíssim JC Medina seguit del seu company Claudi Bosch ambdós del Galvesport. El tercer ha estat el David Fernández (Andorrana AC). Enhorabona a tots tres.

Molt bona participació, sobre els 120 a la línia de sortida, i molt bona organització de la AG Reus que ens tenia preparada un coca excel·lent en acabar la cursa. La gran noticia del dia ha estat el retorn del Mirko a la competició després de l'accident que va patir fa uns mesos. S'esgarrifa un només de sentir el seu relat. Per sort tot va quedar en un ensurt i ja torna a estar pedalant de nou. Benvingut Mirko!

Aquí penjo la classificació de la cursa.